Ayakta Şekil Bozukluğuna Yol Açan 8 Hatalı Seçim

Ayakta Şekil Bozukluğuna Yol Açan 8 Hatalı Seçim

Kullanılan hatalı ayakkabı seçimi sonrası ayak şekil bozukluğu oluşur. Ayak şeklini bozan ve ortopedik ayak sorunları oluşturan 6 hatalı ayakkabı seçimi ile ilgili araştırma yaptık. Ayakkabı alırken en çok yapılan hatalar neler, doğru ve ideal ayakkabı seçimi ile ilgili detayları sizler için sıraladık. Dilerseniz ayak yapınıza özel ayakkabı siparişi verebileceğiniz alt kısımdaki iletişim sistemi üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Burnu Dar Ayakkabı Seçimi

Ayakkabılarda sürekli olarak karşılaşılan problem, burun kısmı daralan ve ayağın kemik yapısını sıkan dar kalıpların tercih edilmesi ile, topuklu ayakkabılar veya botların giyilmesi neticesinde sürekli olarak ayakta beklemek olarak görülmekte.

Sivri Burunlu Ayakkabı Seçimi
Sivri Burunlu Ayakkabı Seçimi

Burun kısmı dar olan ayakkabılar parmakların rahatça hareket etmesine engel olduğu için zaman içinde parmakların şekil yapısı bozulmakta. Uzmanlar ayakkabı seçiminde, tercih edeceğiniz ayakkabıların kullanım süresine göre değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Yüksek Topuklu Ayakkabılar

Bu tür ayakkabı seçimlerinde ağırlık ve buna bağlı olarak basıncın tarak kısmında toplanacağı için parmaklara fazla yük binerek uzun süreli ayakkabı tercihlerinde ayak ile parmak kısımlarında şekil bozuklukları olacağından topuklu ayakkabıların da kullanım süresi önemsenmesi gerekir.

Topuklu Ayakkabı Seçimi
Topuklu Ayakkabı Seçimi

Topuklu ayakkabılar sürekli kullanımlarda da ayağın fizyolojik yapısını da bozmaya elverişli modeller arasında yer alır.

Yüksek Platformlu Ayakkabılar

Günümüzde yaygın olarak kullanılan platformlu bayan ayakkabıları için ilgi sürekli artmakta. Üstelik kullanılan platformların sert olması ile ayağın hareket ve esnekliğini kısıtlaması bir tarafa, yoğunluğu azaltmadan yakın eklemlere fazlaca baskı uygulanmasına neden olabiliyor.

Yüksek Platformlu Ayakkabı Seçimi
Yüksek Platformlu Ayakkabı Seçimi

Yüksek platformlu ayakkabı seçiminde hafif malzemelerden yapılan ayakkabıların tercihi önemsenmelidir.

Düz Taban Ayakkabılar

Genç kesimin sıklıkla tercih ettiği düz tabanlı topuksuz ve aşırı yumuşak olması neticesinde ayağın içe basma ve ortopedik sorun oluşturmasına zemin hazırlayabiliyor.

Düz Tabanlı Ayakkabı Seçimi
Düz Tabanlı Ayakkabı Seçimi

Ayağı sarmayan düz taban ayakkabılar için taban kısmını tutmayan bu tür ayakkabılar düz taban olan kişilerde büyük bir sorun oluşturabilir.

Olduğundan Daha Büyük Numara Ayakkabı Kullananlar

Topuklu ayakkabı veya bot alırken ince görünüme sahip ayakkabıların büyük numaralarını tercih etmek sık yapılan hatalardan diyebiliriz.

Büyük Numara Özel Ayakkabı
Büyük Numara Özel Ayakkabı

Ayakkabının içinde oluşan boşluk neticesinde ayağın sürekli olarak hareketi neticesinde sürtünme yoluyla ayakta çeşitli yaralar oluşabilmekte.

Derisi Çok Sert Ayakkabılar

Sert derili ayakkabıların kullanımı neticesinde ayak gerekli esnemeyi göremeyeceği için ayağın fiziksel bir sorun yaşaması zaman içinde kaçınılmaz olacaktır.

İdeal Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Ayağa uygun ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken detayları şu şekilde sıralayabiliriz;

Ayağın şekil yapısına tam oturan ve ayağı sarıp sarmalayan ayakkabılar tercih edilmelidir. En, boy ve yükseklik temel alındığında çevreleyen bir ayakkabının tercih edilesi gerekir.

Ayağı taraklı yapıya sahip olanlar daha geniş kalıplı ayakkabıları tercih etmeli, ince ayağa sahip bayanlar ise  ince kalıplı olan ayakkabıları tercih etmelidir.

Ayak şekil yapısının üst ve yan kısımlardan rahat edebileceği boşlukların iyi ve doğru ayarlanması gereklidir.

İçi kaliteli astar veya deri ile hazırlanırken, ayakkabının tamamı gerçek deri olmasına özen gösterilmesi gerekir. Kaliteli gerçek deri ayakkabıların en belirgin özelliği, ayakta koku yapmazken ayağın şekline daha kolay uyum sağlar.

Özellikle diyabet hastalarının daha hassas soft derilerden yapılan ayakkabılar tercih etmesi gerekir. Pirinç deri olarak nitelendirilen, özellikle ayakkabı siparişi konusunda uzman olan ayakkabı üreticilerinden de detaylı bilgi alınabilir.




Yorumlar

Sipariş Vermek

Beğendiğiniz ayakkabının fotoğrafını, ayak ölçülerinizi varsa şikayetlerinizi detaylıca belirtiyorsunuz.
Ardından 0534 526 79 07 numaralı WhatsApp sipariş hattımız üzerinden yaptırmak istediğiniz modeli ve detayları gönderiyorsunuz.
Telefon & Whatsapp : 0534 526 79 07

Kargo Süresi

Siparişinizi verdikten sonra ayakkabınız üretime girmektedir. Yoğunluğa bağlı olarak 3 ile 15 gün içersinde ayakkabınız kargoya verilir. Bulunduğunuz bölgeye göre kargo süresi 1 ile 3 iş günü içerisinde teslim edilir.

Ödeme Yöntemleri

Geri İade

Bizden doğabilecek problemlerde her türlü düzenleme ve düzeltme işlemi yapılabilmektedir. Fakat ayakkabılar özel olarak tasarlandığı için ayakkabınızda bizden kaynaklı hata yoksa geri iadesi yapılamaz.
Copyright © 2016 Ayakkabı Siparişi